Inbreuk op spiegelende gouden flessen

Nadat Sandro Bottega, de eigenaar van Wijnhuis Bottega de uitspraak van la corte d’appello di Venezia, het Gerechtshof van Venetië, had vernomen zei hij “Ik verwacht dat de concurrentie nu begrepen heeft dat le nostre bottiglie specchiate, onze spiegelende flessen, uniek en onmiskenbaar zijn.”

Het gerechtshof oordeelde in een geschil, dat al loopt sinds 2014, dat wijnhuis Ca’ di Rajo wel degelijk inbreuk maakt op de gouden en roze flessen van Bottega. De goudkleurige en roze spiegelende kleuren van de flessen van Bottega zijn een zó kenmerkend element volgens het hof, dat zelfs een ander etiket op de flessen van concurrent Ca’ di Rajo of een andere flesvorm verwarring niet kunnen wegnemen.

Bottega registreerde de flessen ook als vormmerk in het Europese merkenregister toen hij ze in 2001 liet ontwerpen. La validità del marchio è ineccepibile. È la conferma, l’ennesima, che la legge alla lunga premia sempre. “De geldigheid van het merk is onbetwistbaar. Dit is, nogmaals, een bevestiging dat het recht uiteindelijk altijd zegeviert.’’

Bottega vs-1