De wat? The Slutty Vegan.

Waar heb je gereserveerd voor zaterdagavond? The Slutty Vegan. Ga er maar aan staan. Maar in Amerika is het al heel normaal om hier een plantaardige burger te eten.

Sowieso komen onderscheidende namen vaker voor de laatste tijd in de horecasector: denk maar aan The Avocado Show en Happyhappyjoyjoy. Concepten die snel uitgerold worden over steden zoals Amsterdam. Merkbescherming is dan natuurlijk erg belangrijk. Dat dacht de beroemde Turkse kok Salt Bae ook: die bekend staat om zijn steaks die hij bereidt en tenslotte, via zijn onderarm (!) met zout besprenkelt. Dit besprenkelen was als videofragment als merk ingediend in de Europese Unie maar afgewezen. Niet omdat dit onhygiënisch is (wat geen juridische grond is) maar omdat dit teken niet voldoende onderscheidend was.

The Slutty Vegan is nu als (beeld)merk geregistreerd in de Europese Unie. Opmerkelijk, want normaal is het Europese merkenbureau niet zo van de scheldwoorden. Woorden als FUCK maar ook MAFFIA kunnen steevast op een weigering rekenen. Maar met SLUTTY (sletterig) heeft deze instantie minder moeite dus. Hoewel, DE PUTRA MADRE is weleens geweigerd. Het luistert dus nauw!

 

Slutty vegan

 

Vorige bericht:

 

Volgende bericht: