Voorkom vervelende situaties en doe merkonderzoek in het buitenland!

Voordat je een merk in het buitenland gaat gebruiken of registreren is het van groot belang om te controleren of de naam of het logo wel beschikbaar is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je inbreuk maakt op oudere merkrechten. Alleen als je je merknaam laat onderzoeken op beschikbaarheid, kun je veilig van start gaan met je merknaam, logo of bedrijfsnaam zonder dat de schadeclaims je om de oren vliegen. Onze merkenjuristen kunnen speciale onderzoeken verrichten in het buitenland die inzicht geven in mogelijke obstakels die de registratie van een nieuw merk in de weg staan. Het resultaat van een merkonderzoek krijg je in de vorm van een duidelijk advies. Je weet dan precies waar je staat en welke acties er genomen moeten worden om inbreuk op rechten van anderen te voorkomen. Loud & Clear!

Vaak werkt het merkenrecht in andere landen nét even anders. Voor snel, betrouwbaar en met onmisbaar lokaal advies wordt beschikbaarheidsonderzoek gedaan in het buitenland. Dit is  een bundeling van onderzoeken die door lokale collega’s, in alle landen die van belang zijn, worden gedaan. Ook wordt je merk linguïstisch onderzocht. Dit is onontbeerlijk, want je zult niet de eerste zijn die tegen een ongelukkige betekenis aanloopt. Fiat Uno® betekent in het Fins bijvoorbeeld 'Fiat Sukkel'. Je begrijpt dat dergelijke vertalingen in een andere taal niet erg helpen bij het bouwen aan een succesvol merk.

Lees meer over merkonderzoeken in onze blogs 'Merk onderzoeken? Lees de 4 tips!' en 'Beschikbaarheid van je nieuwe merk'. 

Als je meer wilt lezen over merkbescherming in het buitenland lees dan het blog 'Wat komt er kijken bij het registreren van een merk in het buitenland?'.

Onel trademarks is een merkenbureau gespecialiseerd in merkbescherming voor MKB'ers. Opvallend tussen de andere merkenbureaus, omdat we direct tot de kern komen en eerlijk zijn over de mogelijkheden en valkuilen van je merk. Van ons krijg je geen eindeloze juridische analyses, maar een praktisch advies in begrijpelijke taal over de bescherming van je merk. We putten uit onze jarenlange ervaring met MKB'ers en samen maken we de juiste keuzes om jouw merk optimaal te beschermen. Loud & Clear, dat is Onel.

Volgende bericht:

Gratis merkencheck