Let op! Malafide bedrijven

Bij het registreren van je merk moet je altijd op je hoede zijn voor malafide bedrijven die misleidende aanbiedingen kunnen doen. Het merkenregister is namelijk openbaar en dat is aanleiding voor tal van bedrijven om te hoge kosten in rekening te brengen of je te benaderen voor onheuse praktijken. Onnodig hoge bedragen voor verlengingen, dure Chinese domeinnamen en nepfacturen… het komt helaas allemaal voor.

Te hoge bedragen voor verlengingen

Er is een aantal bedrijven dat zich voordoet als regulier merkenbureau en merkhouders een verlengingsbericht zendt. Het merk zal dan verlengd worden, maar voor een bedrag dat een veelvoud is van wat een regulier merkenbureau ervoor vraagt. Een van deze malafide bedrijven is het bedrijf Benelux Merken Vernieuwing.

Je krijgt altijd bericht van Onel als er actie genomen moet worden met betrekking tot je registratie. Andere correspondentie omtrent verlenging van je registratie kun je negeren of bij twijfel aan ons voorleggen.

Dure Chinese domeinnamen

Met betrekking tot de registratie van domeinnamen worden merkhouders regelmatig benaderd door malafide bedrijven. Zij beweren bijvoorbeeld dat je merk door een derde als domeinnaam wordt geclaimd. Niets is minder waar. Deze bedrijven proberen Chinese domeinnamen voor veel geld aan je te slijten.

Om te checken of je te maken hebt met een malafide bedrijf kun je natuurlijk altijd de website van Fraudehelpdesk raadplegen of deze lijst van malafide bedrijven nalopen. Denk er wel aan dat deze lijst niet volledig is. Om het echt zeker te weten, kun je uiteraard altijd één van onze merkenjuristen raadplegen.

Nepfacturen

Bij aanvraag van uw merk kijken veel frauderende bedrijven mee. Deze bedrijven sturen je een brief en doen zich dan voor als officiële merkenbureaus in de hoop dat je daarin meegaat. Je betaalt dan geen officiële taksen, maar kosten voor opname in een waardeloze database. Een uitputtende lijst van dergelijk bedrijven is helaas niet te geven. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn eigenlijk niet te bestrijden. In principe is de stelregel dat Onel alle officiële taksen betaalt en dat je dus nooit rechtstreeks rekeningen van derden ontvangt voor merkzaken. Twijfel je? Neem dan gerust even contact met ons op.

Let op! Malafide bedrijven1 285x285