Je merk zelf registreren bij het Benelux merkenbureau

Registratie van je merk in de Benelux is een logische stap als je je merk wilt beschermen en je actief bent met het merk in Nederland. Het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële merkeninstantie die voor deze registratie verantwoordelijk is. De BBIE zal jouw aanvraag beoordelen en de registratie afhandelen, maar heeft geen adviserende rol. Dat laatste is direct een valkuil.

Bij het maximaal beschermen van merk is expertise en ervaring nodig. Het registreren van een merk lijkt erg eenvoudig: een formulier invullen en klaar. Maar de praktijk is weerbarstig. Er zijn een heleboel details waar je goed op moet letten om de maximale bescherming van je merk te krijgen. Vandaar dat er merkenjuristen bestaan om je hierbij te helpen, zoals de merkenjuristen van Onel. Je kunt bijvoorbeeld ongewild inbreuk maken op merken van derden – lees ons blog 'Help, wat moet ik doen bij beschuldiging van inbreuk op een ander merk?' - of je denkt de juiste productomschrijving te hebben gekozen wat achteraf niet blijkt te kloppen zodat er een nieuwe merkaanvraag nodig is. En wat als je merk niet onderscheidend genoeg is en wordt geweigerd door de merkeninstantie? Vervelende situaties die je beter kunt voorkomen. 

Het is in eerste instantie wel iets duurder om je merk te laten registreren door één van onze merkenjuristen, maar het betaalt zich zeker terug. Het kan heel veel narigheid en juridische kosten schelen. Lees meer hierover in ons blog 'De 10 valkuilen bij merkregistratie'.

Onel trademarks is een merkenbureau gespecialiseerd in merkbescherming voor MKB'ers. Opvallend tussen de andere merkenbureaus, omdat we direct tot de kern komen en eerlijk zijn over de mogelijkheden en valkuilen van je merk. Je krijgt van ons geen eindeloze juridische analyses, maar een praktisch advies in begrijpelijke taal over de bescherming van je merk. We putten uit onze jarenlange ervaring met MKB'ers en samen maken we de juiste keuzes om jouw merk optimaal te beschermen. Loud & Clear, dat is Onel.