Gekruiste deegrollers, schedels en biscuit

Soms krijg je honger van een inbreukzaak, soms zelfs als zo’n zaak eigenlijk over wat minder smakelijke logo’s gaat. In de zaak Vicious Biscuit tegen Bad Biscuit gaat het om een geschil over de logo’s van twee restaurants in het zuiden van de Verenigde Staten.

De specialiteit van deze beide restaurants is biscuits zoals de namen al aangeven. Een biscuit is een zuidelijke specialiteit. Een soort scone, maar zonder ei en veel luchtiger (‘extra fluffy and flaky’) en vaak gecombineerd met hartige gerechten.

Nadat Vicious Biscuit had geconstateerd dat streekgenoot Bad Biscuit ook een logo van een schedel met een koksmuts en twee deegrollers was gaan gebruiken, sommeerde Vicious Biscuit Bad Biscuit om daar onmiddellijk mee te stoppen. Een lokale krant, The Post and Courier, bericht over de zaak dat eiser Vicious Biscuit naar eigen zeggen de eerste was die een logo van een schedel met een koksmuts en twee deegrollers gebruikte, een variatie op de piratenvlag.

Eiser Vicious Biscuit was volgens de krant onbereikbaar voor nader commentaar, maar wilde de gedaagde chef van Bad Biscuit wel op de zaak ingaan: “Mijn logo vertegenwoordigt mij als een chef en ‘just a fun guy that likes to do stuff that is sometimes dangerous in life.’ Met dat laatste doelde hij op zijn liefde voor motoren. “I’m a chef who almost died, and that involves a skeleton.”

Of de zaak ook echt nog voor de rechter gaat komen is echter onduidelijk. Het is een mooi verweer van Bad Biscuit, maar voor een rechter mogelijk minder overtuigend. Verweerder heeft het logo inmiddels aangepast. De schedel en de koksmuts staan nog op de websites maar de gekruiste deegrollers zijn verdwenen.


Gekruisde deegrol-1