De trend van 2022: bescherming merk voor virtuele goederen

De trend van 2022 is al duidelijk: grote bedrijven duiken volop in Web3 en NFT’s. Een rondgang in het Europese merkenregister laat zien dat alleen al in de eerste maanden van 2022 de volgende bedrijven hun merk voor virtuele goederen in klasse 9 hebben ingediend:

NIKE, adidas, Tommy Hilfiger, PUMA, Diesel, Converse, Crocs, Burberry, New Balance, Bulgari, McDonald’s, Heineken, FILA, KAPPA, Versace, Hugo Boss, AXE (Unilever), Red Bull, Monster Energy, Fendi, G-STAR, Levi’s, Kentucky Fried Chicken, Yves Saint Laurent, Valentino, Budweiser en David Beckham. Ook de Empire State Building heeft haar merk ingediend voor virtuele goederen met als aparte registratie de beeltenis van de toren als beeldmerk.

Verder is er ook een toename aan registraties te zien van grote spelers op gebied van Web3 / blockchain en coins. Merken zoals APECOIN, logo van Yugalabs, Polkadot en OpenSea zijn als merk ingediend in de Europese Unie.

Dit laat zien dat NFT’s, Web3 en blockchain in korte tijd erg professioneel wordt en wereldmerken hun intrede doen (of al hebben gemaakt).

Meer weten over de bescherming van NFT’s en jouw merk beschermd kan worden? Lees dan hier of neem contact op.

NFT.2.beeld bij tekst