De merkrechten van André Hazes

Forbes Magazine publiceert ieder jaar een lijst met de meestverdienende overleden artiesten. De nabestaanden van bijvoorbeeld Elvis verdienen nog steeds vele miljoenen met zijn merkrechten, auteursrechten en portretrecht.

Een recent item bij RTL Boulevard laat zien dat zo’n erfenis een behoorlijke klus kan zijn: "Het is inmiddels zeventien jaar geleden dat hij stierf", vertelt Rachel Hazes als haar gevraagd wordt naar zijn nalatenschap, "maar het gekke is: ik sta met André op en ga met hem naar bed. Ik heb nog geen dag kunnen rouwen. Hij is nog zo aanwezig in mijn leven."

Volgens Rachel komt dat ook omdat hij zoveel heeft nagelaten: zo heeft ze te maken met portretrecht, merkenrecht, intellectueel eigendomsrecht en 'al dat soort zaken'. "Dat doe ik met liefde, maar het is een behoorlijke klus om dat te managen. Diep in mijn hart had ik die klus liever niet gehad. Ik ben er elke dag mee bezig."

Merken en andere intellectuele eigendomsrechten behoren vaak tot de waardevolste bezittingen van bedrijven én personen. Ook met het oog op de toekomst is goed beheer zeker de moeite waard.

https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/5213524/rachel-andre-had-plannen-voor-een-hazes-cafe

 

andre-hazes-bewerkt